Chopinstraat 2B

3752 HR Bunschoten

Bij niet urgente vragen

Gebruik het patiëntenportaal

Praktische Informatie

Praktische Informatie

Maandag tot en met vrijdag van 8.00 – 17.00 uur.

Voor het maken van afspraken en voor vragen aan de assistentes zijn wij bereikbaar van 8.00 – 16.30 uur.

Tussen 16.30 – 17.00 uur zijn wij uitsluitend telefonisch voor spoed bereikbaar.

Bel voor uitslagen het liefst ’s middags. In de ochtend kan het erg druk zijn vanwege het maken van afspraken. De uitslagen komen ‘s ochtends bij ons binnen en moeten dan nog verslagen worden door de huisartsen.

In verband met de privacy mogen wij de uitslagen NIET aan derden doorgeven. Kinderen vanaf 16 jaar moeten zelf contact opnemen met de praktijk.

Wanneer er een uitslag van bloed of van röntgenfoto’s bij de praktijk binnenkomt wordt de uitslag in het patiëntendossier door de huisarts gezet. De doktersassistente geeft de uitslag vervolgens aan u door, tenzij anders met u is afgesproken.

Het aanvragen van een herhaling van geneesmiddelen en hulpmiddelen kan via de apotheek en wel op drie manieren:

  1. Via de herhaalreceptenlijn van Bunschoten
  2. Via de herhaalreceptenbus bij apotheek Ambix
  3. Door middel van inloggen op de site van uw apotheek of uwzorgonline app.

Herhalen met de herhaalreceptenlijn

U belt het speciale telefoonnummer: 033-2999591 en spreekt in welke medicijnen u wilt herhalen. U kunt dag en nacht bellen. Heeft u vóór 10 uur uw geneesmiddelen ingesproken dan kunt u ze de volgende werkdag vanaf 12 uur afhalen bij apotheek Ambix. Spreekt u in het weekend het bandje in dan kunt u uw medicatie dinsdag vanaf 12 uur ophalen.

Herhalen via de herhaalreceptenbus

Hiervoor plakt u de etiketjes van de gewenste producten op een daarvoor bestemd herhaalbriefje. U dient daarvoor per patiënt één briefje te gebruiken. Deze briefjes kunt u krijgen bij de apotheek. Dit briefje doet u bij de apotheek in de herhaalreceptenbus. Wanneer u dit vóór 10 uur doet dan kunt u de gewenste artikelen de volgende werkdag vanaf 12 uur afhalen bij de apotheek. Doet u het briefje na 10 uur in de bus dan wordt dit recept de volgende werkdag in behandeling genomen en kunt u de daarop volgende dag vanaf 12 uur uw medicatie afhalen.

Herhalen via de website van de apotheek

Wij verwijzen u hiervoor naar de website van de apotheek: apotheekambix.nl

Wat kunt u herhalen?

U kunt alle geneesmiddelen herhalen die u chronisch (langdurig) gebruikt. Dit betekent dat wanneer u net een nieuw geneesmiddel op recept heeft gekregen, dit nog niet direct via de herhaalreceptenlijn -of -bus herhaald kan worden. U kunt dit geneesmiddel pas via de apotheek herhalen, wanneer u het twee keer via apotheek Ambix heeft gekregen in het voorafgaande jaar. Dus wanneer u een middel een jaar niet of slechts eenmalig bij apotheek Ambix heeft gehaald, kunt u géén gebruik maken van dit systeem. Verder zijn er geneesmiddelen die niet voor langdurig gebruik bestemd zijn, bijvoorbeeld antibioticumkuren en de meeste crèmes en zalven. Deze mogen ook niet via de apotheek herhaald worden. Alle hulpmiddelen zoals producten bij urineverlies en teststrips en naaldjes voor diabetespatiënten, kunnen altijd direct bij de apotheek herhaald worden. Deze hoeft u niet via een recept aan te vragen (maar dat mag wel).

Voor meer informatie kunt u de folder raadplegen. Deze kunt u afhalen bij de  apotheek Ambix.

Voor het bloedprikken gaat via het Meander.
Bij het Meander dient u eerst een afspraak te maken, via www.meandermc.nl/bloedprikken of 033- 850 8400

Mocht het zijn dat u op korte termijn geprikt moet worden en het Meander zit vol, neem dan even contact op met de assistente. Op de praktijk kunnen ze ook bloedprikken (in de middag).

Het komt steeds vaker voor dat patiënten zonder (tijdige) afmelding niet op afspraken bij de huisarts, praktijkondersteuner of assistente verschijnen. Daarom voeren wij op advies van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) een ‘no-show’ tarief in.

Waarom een no-show tarief?

Steeds meer mensen willen een afspraak maken voor het spreekuur, maar ook steeds meer mensen komen zonder bericht niet opdagen. In de tijd die voor u gereserveerd stond had de huisarts, praktijkondersteuner of assistente ook iemand anders kunnen helpen. Onze praktijk wil de wachttijd voor een afspraak zo kort mogelijk houden. U wil met uw medische klacht immers ook graag zo snel mogelijk geholpen worden. Daarom rekenen wij een no-show tarief wanneer u zonder tijdige afmelding niet naar uw afspraak komt.

Kunt u niet op uw afspraak komen?

Meld dit dan indien mogelijk uiterlijk 24 uur van tevoren (maandag t/m vrijdag) telefonisch bij de assistente of regel dit zelf via het patiëntenportaal. De afspraak wordt uit onze agenda verwijderd; wij kunnen een andere patiënt helpen en u kunt zo nodig direct een nieuwe afspraak bij ons maken. Dit geldt ook voor afspraken die u maakt via de website. Er wordt bij tijdige afzegging (meer dan 24 uur voor de afspraak) géén no-show tarief berekend. 

De hoogte van het no-show tarief

Het no-show tarief is een schadevergoeding voor de kosten die de praktijk maakt voor het beschikbaar stellen van de ruimte en de medewerkers. De tarieven van het no-show tarief zijn vanaf €27,50. Hier vallen ook alle consulten bij de assistentes en praktijkondersteuners onder.

Let op: uw zorgverzekeraar vergoedt de no-show factuur niet.

1. Inzage in uw dossier

U heeft als patiënt het recht om uw medisch dossier in te zien of hier een afschrift van op te vragen. Dit geldt ook voor de schriftelijke informatie in het dossier die is verkregen van andere (behandelende) artsen. Maar het geldt niet als de informatie in het dossier over andere personen gaat en de privacy van anderen schendt. De persoonlijke werkaantekeningen van de arts maken geen deel uit van het medisch dossier en vallen daarmee ook buiten het inzagerecht van de patiënt. Wilt u hierover meer weten, raadpleeg dan de website van de artsenfederatie KNMG:  KNMG Inzage medisch dossier

Na overlijden

Nabestaanden hebben geen recht om het dossier van een overleden familielid in te zien (u mag alleen uw eigen dossier inzien). Toch kunt u na het overlijden met vragen blijven zitten en graag het een en ander willen uitzoeken. Dan kunt u contact opnemen met de huisarts. Bespreek uw vragen met hem of haar. Vaak levert een gesprek waarin overwegingen worden toegelicht meer op dan inzage in het dossier.

Vanaf 1 juli 2020 is het mogelijk om zelf uw dossier in te zien. U kunt hiervoor een account aanmaken in het patient portaal. Ook kunt u de praktijk vragen om uw dossier als een PDF bestand op een eigen (NIEUWE) USB stick te zetten zodat u dit kan inlezen.

2. Kopie medisch dossier

Vanaf 1 juli 2020 is het mogelijk om zelf uw dossier in te zien. U kunt hiervoor een account aanmaken in het patient portaal. Ook kunt u de praktijk vragen om uw dossier als een PDF bestand op een eigen USB stick te zetten zodat u dit kan inlezen. Het verstrekken van een kopie duurt minimaal een week.

Legitimatie

Als u de kopieën ophaalt, moet u zich legitimeren met een geldig identiteitsbewijs; een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs.

Voor meer informatie over ‘Inzage in uw dossier’ kunt u de betreffende brochure bestellen of downloaden via www.npcf.nl

3. Overdracht van uw dossier

Als u een nieuwe huisarts kiest, is het belangrijk dat uw nieuwe huisarts op de hoogte is van uw medische geschiedenis. Uw medische geschiedenis staat in uw patiëntendossier. Het is gebruikelijk dat uw oude huisarts het dossier overdraagt aan uw nieuwe huisarts. Hiervoor is een richtlijn opgesteld (KNMG Advies voor overdracht patiëntendossier bij verandering van huisarts).

Bij het uitschrijven bij uw huisarts kunt u uw dossier naar uw nieuwe huisarts laten opsturen. Uw medisch dossier wordt dan door uw huisarts persoonlijk of per aangetekende post overgedragen.  U kunt het originele dossier niet meekrijgen. Wel heeft u altijd recht op inzage in uw dossier.

Gebruik voor het opvragen van uw eigen medische gegevens het volgende formulier:

Aanvraag formulier medische gegevens opvragen

Meer informatie kunt u hier vinden:

1. Informatie van de Patiëntenfederatie NPCF

2. Brochure Een andere huisarts kiezen: informatie voor patiënt en huisarts

Doktersverklaring

De huisarts krijgt regelmatig van patiënten het verzoek tot het afgeven van een verklaring over bijvoorbeeld ziekte, invaliditeit en arbeidsongeschiktheid.

In Nederland is het voor de huisarts echter niet toegestaan een dergelijke verklaring af te geven. Instanties die zo’n verklaring van u willen ontvangen kunt u hierop wijzen door de informatiebrief verklaring huisarts te overhandigen.

U heeft van de huisarts gehoord dat hij/zij geen ‘geneeskundige verklaring’ afgeeft. Uw huisarts heeft daarbij gehandeld op grond van de regels die de KNMG, de beroepsorganisatie voor artsen, heeft opgesteld.

 

In het kort een toelichting op deze regels

De KNMG heeft als standpunt dat een behandelend huisarts geen verklaringen afgeeft over een eigen patiënt, waarbij hij/zij een oordeel geeft over de (medische) geschiktheid of ongeschiktheid van een patiënt om bepaalde dingen wel of niet te doen. Voorbeelden daarvan zijn: is iemand in staat te werken, een auto te besturen, naar school te gaan, goed voor de kinderen te zorgen, is terecht een geboekte reis geannuleerd of heeft iemand recht op een parkeervergunning of aangepaste woonruimte?

Dergelijke verklaringen mogen alleen worden afgegeven door een onafhankelijke arts (dus niet de ‘eigen’ dokter). Zo’n arts kan een eigen beoordeling maken van uw situatie. Als dat nodig is, kan die arts, met uw toestemming, ook nog extra informatie opvragen bij uw behandelend arts(-en).

 

De belangrijkste redenen voor dit standpunt

De KNMG vindt het belangrijk dat de behandelend huisarts zich kan concentreren op uw behandeling en een goede vertrouwensrelatie met u kan opbouwen. Uw huisarts moet dan niet in allerlei belangenconflicten raken. Om dit te voorkomen moet er een scherpe grens zijn tussen de behandeling en het beoordelen of u voor bepaalde voorzieningen in aanmerking kunt komen. Op deze manier staat niets u in de weg om uw arts alle informatie te geven die noodzakelijk is voor uw behandeling.

Daarnaast is uw huisarts vaak niet op de hoogte van de criteria die worden gehanteerd voor het al dan niet toewijzen van bepaalde voorzieningen. Daardoor is het vaak niet mogelijk om een goed oordeel te geven. Het is ook in uw belang dat de onafhankelijke arts die de geneeskundige verklaring afgeeft goed weet welke punten wel en niet van belang zijn bij de beoordeling.

 

Wat kunt u nu nog zelf doen?

U kunt navragen bij de instantie die een geneeskundige verklaring vraagt of u niet kunt volstaan met een verklaring van uzelf over uw gezondheidstoestand, eventueel in de vorm van een in te vullen vragenlijst.

U kunt uw huisarts vragen om een afschrift van uw medisch dossier waarin bepaalde belangrijke feiten over uw gezondheidstoestand staan vermeld (bijvoorbeeld de uitslag van een looptest, de uitslag van een meting van uw gezichtsvermogen etc.) en die toesturen aan de instantie die een geneeskundige verklaring vraagt

Het is ons streven om al onze patiënten zo goed mogelijk te helpen. Daarom hebben wij als huisartsenpraktijk een aantal huisregels opgesteld.
Wij verzoeken u vriendelijk onze regels te lezen en na te leven.

WEL:

  • Medewerkers en patiënten gaan op een respectvolle manier met elkaar om.
  • Wij verzoeken u ten allen tijde aanwijzingen van de medewerkers van de huisartsenpraktijk op te volgen
  • Mobiel telefoneren in de wachtkamer is toegestaan, wij vragen u wel rekening te houden met andere patiënten in de wachtkamer.
  • Op verzoek van een praktijkmedewerker dient u een legitimatiebewijs te kunnen tonen.
  • Bij calamiteiten moet u de aanwijzingen van de medewerkers van de huisartsenpraktijk opvolgen.

 NIET:

  • Wij wensen dat u niet telefoneert terwijl u in gesprek bent met de doktersassistente, praktijkondersteuner of huisarts.
  • U mag niet zonder toestemming fotograferen, filmen of geluidsopname maken.
  • Geen enkele vorm van verbale of fysieke agressie is acceptabel.
    • Bij verbale agressie kunt u denken aan schelden, dreigen of schreeuwen.
    • Fysieke agressie betekent elke ongewenste vorm van aanraking, zoals duwen, trekken of slaan. Ook slaan of schoppen tegen meubilair of muren/deuren/ramen vallen onder fysieke agressie.
    • Bij aanhoudende verbale agressie zal de assistente de verbinding verbreken. Bij ernstige verbale agressie wordt aangifte gedaan bij de politie.
      • Fysiek/lichamelijk geweld is onacceptabel en de politie zal altijd worden ingeschakeld. Als gevolg hiervan kan de huisarts de behandelrelatie opzeggen. Hier hoeft geen waarschuwing aan vooraf te zijn gegaan.
      • Het is verboden te roken, alcohol of drugs te gebruiken in en rond de praktijk.
      • Het is vanzelfsprekend verboden om wapens, van welke soort dan ook, bij u te dragen in en rond de praktijk.
      • Kosten door beschadiging van de inventaris worden op de dader verhaald.

–       Van elk ongewenst gedrag, zal een notitie worden gemaakt in uw dossier.

–       We verwachten dat een patiënt die zich agressief gedragen heeft, excuus maakt aan de betrokken medewerker.

–       Bij herhaaldelijke verbale agressie, waarbij de patiënt zowel mondeling als schriftelijk hierop aangesproken is doch zijn gedrag niet verbetert, kan de huisarts de behandelrelatie beëindigen en dient hij/zij een andere huisarts te zoeken.

Opzeggen van de behandelrelatie geschiedt schriftelijk en de patiënt krijgt hierna 6 weken de tijd om zich bij een andere huisarts in te schrijven.

Agressie protocol

Helaas worden zorgmedewerkers steeds vaker geconfronteerd met agressief gedrag. Daarom is er in Groepspraktijk Bachlaan een agressie protocol opgesteld.

Wat is agressief gedrag?
Het gaat hier om schreeuwen, schelden, beledigen of zelfs slaan of schoppen van medewerkers of het plegen van vernielingen. Voor diegene, die deze agressieve uitlatingen moeten incasseren, is dit zeer vervelend en bedreigend.

Agressief gedrag is onacceptabel.

Wanneer wordt het agressie protocol gebruikt?
Alle voorvallen, waarbij medewerkers zich beledigd of bedreigd voelen, worden geregistreerd en besproken. In onze praktijk heeft een patiënt vaak als eerste met de doktersassistente te maken, hetzij aan de telefoon, hetzij aan de balie. Zij is meestal de eerste die beledigende of bedreigende taal te horen krijgt. De huisarts van de betrokken patiënt wordt hiervan op de hoogte gesteld en zal beoordelen welke maatregelen genomen moeten worden.

Dit kan betekenen dat er van de betreffende patiënt excuses verlangd worden of dat er besloten wordt hem of haar niet langer als patiënt te accepteren. Dat laatste gebeurt wanneer iemand steeds opnieuw de fout ingaat of als er zeer ernstige bedreigingen plaatsvinden al dan niet met lichamelijk geweld. Wij schromen in dat geval niet ook aangifte bij de politie te doen.

Wij hopen natuurlijk dat het zover niet zal komen. Een wederzijds respectvolle relatie tussen patiënt en hulpverlener achten wij van het grootste belang.

Hoe om te gaan met meningsverschillen en boosheid?
Voorkomen is beter dan genezen. Wanneer u zich ziek voelt of wanneer iemand die u dierbaar is ziek is, bent u misschien wat ongeduldiger en sneller boos. Dat begrijpen wij heel goed. Wij werken elke dag met en voor zieke mensen. En ook wij zijn mensen en kunnen als hulpverlener fouten maken. Als er dingen mislopen of als u het niet eens bent met de aangeboden zorg, dan moet daarover worden gesproken. Dat is in uw belang, maar ook in dat van ons. Wij kunnen ervan leren. Dus wanneer u boos of geïrriteerd bent over iets, vraag dan om een gesprek. Wij zoeken dan samen met u naar oplossingen.

Als u bent verhuisd naar een andere plaats dan vragen wij u vriendelijk om zo spoedig mogelijk een nieuwe huisarts te zoeken. Omdat er geen visites buiten de gemeente Bunschoten-Spakenburg worden gereden kan het bij spoedsituaties anders vervelende situaties opleveren als u niet bent ingeschreven bij een huisarts in uw nieuwe woonplaats.

Wanneer u een nieuwe huisarts gevonden heeft, kunt u dit aan ons doorgeven. Dit kan telefonisch of u kunt via het portaal een berichtje achter laten. Wij zullen er dan voor zorgen dat uw  dossier elektronisch wordt verzonden. Zonder uw toestemming wordt het dossier niet verzonden!

Voor patiënten is het belangrijk om te weten wat de kwaliteit is van de praktijk waar ze staan ingeschreven. Daarom heeft het Nederlands Huisartsengenootschap (NHG), de wetenschappelijke vereniging van de huisartsen, een keurmerk ontwikkeld. In het accrediteringstraject wordt de praktijk getoetst op de huidige kwaliteit. Met dit keurmerk laat een huisartsenpraktijk zien dat zij kwaliteit belangrijk vindt. En dat zij blijvend en systematisch werkt aan verbetering.

Om voor het keurmerk in aanmerking te komen moet de praktijk een flink aantal stappen doorlopen. Het medisch handelen, de praktijkvoering en organisatie worden doorgelicht. Eerder is er gewerkt met een enquète die onder een aantal patiënten van de praktijk is gehouden, waarin zij hun oordeel over de kwaliteit van de praktijk en het werk van de huisartsen geven, in 2024 is er een patientenraad opgericht.  De gegevens worden verwerkt in een rapport. De huisarts maakt aan de hand van dit rapport een verbeteringsplan. Een accrediteur van NHG Praktijk Accreditering (NPA) bezoekt daarna de praktijk om te beoordelen of aan alle voorwaarden is voldaan. Dan wordt het NPA-keurmerk toegewezen. Voorheen jaarlijks, tegenwoordig elke drie jaar, bezoekt de accrediteur de praktijk opnieuw en wanneer alles in orde is zal het keurmerk opnieuw worden gegeven.

Een keurmerk
Onze praktijk draagt het keurmerk NHG-Praktijkaccreditering, toegekend door NPA.
Dit betekent dat u erop kunt vertrouwen dat onze praktijk goed is georganiseerd en dat wij
ons blijven ontwikkelen om u steeds beter te kunnen helpen.
Om het keurmerk te behalen heeft onze praktijk eerst een grondige zelfevaluatie uitgevoerd.
Daar kwamen verbeterpunten uit die wij hebben aangepakt. Na een jaar heeft een auditor
van NPA onze praktijk bezocht en beoordeeld of wij aan de normen voldoen en ons inzetten
om te blijven verbeteren. Op basis van het verslag van de auditor heeft NPA ons het
keurmerk toegekend.

Op 13 december 2024 hebben opnieuw een keurmerk voor drie jaar ontvangen!

Voor meer informatie zie ook www.praktijkaccreditering.nl

Wat is de Patiëntenraad?

Bij Groepspraktijk Bachlaan hechten we veel waarde aan uw mening.  Voorheen hielden we enquêtes onder de patiënten, vanaf 2024 hebben we een Patiëntenraad in het leven geroepen. Dit is een groep patiënten die ons regelmatig feedback geeft en meedenkt over verbeteringen in onze zorgverlening. Samen werken we aan een praktijk die nog beter aansluit bij uw wensen en behoeften.

Waarom een Patiëntenraad?
We vinden het belangrijk om niet alleen vanuit onze eigen expertise te kijken naar de zorg die we bieden, maar ook vanuit het perspectief van u als patiënt. De Patiëntenraad helpt ons:

  • te begrijpen wat goed gaat en wat beter kan;
  • ideeën en suggesties vanuit patiënten te verzamelen;
  • Uitleg en begrip;
  • veranderingen in onze zorg op een patiëntvriendelijke manier te ontwikkelen.

Hoe werkt de Patiëntenraad?
De raad komt enkele keren per jaar bijeen om te praten over onderwerpen zoals communicatie, praktijkorganisatie, nieuwe initiatieven of andere thema’s die u belangrijk vindt. U hoeft geen medische kennis te hebben, alleen de wens om bij te dragen aan een betere zorgpraktijk.

Uw stem telt!
Heeft u interesse om deel te nemen aan de Patiëntenraad? Vraag dan naar Helene (assistente) voor meer informatie en de mogelijkheden.

Translate »

Login in het portaal van uw Huisarts

Weet u dat u veel medische zaken tegenwoordig online kunt regelen waar en wanneer u maar wilt? Dit bespaart u een telefonisch contact met onze huisartsenpraktijk. 

Om online een afspraak te maken dient u in te loggen in het patiëntenportaal. U hebt hier DigiD voor nodig. Klik op de knop hieronder om in te loggen.

Heb ik wel een afspraak nodig?

Liever telefonisch?

Registreer uzelf bij onze praktijk

Wij nemen nieuwe patiënten aan

Schrijf u in via het formulier

Wij zijn open voor nieuwe inschrijvingen. Vul het formulier volledig in. U ontvangt binnen 72 uur een bevestiging van onze praktijk per mail. 

Heeft u nog verdere vragen? Dan kunt u een telefonische terugbelafspraak maken. 

Neem hiervoor contact op met onze doktersassistente.

Bel voor een afspraak

Login in het portaal van uw Huisarts

Weet u dat u veel medische zaken tegenwoordig online kunt regelen waar en wanneer u maar wilt? Dit bespaart u een telefonisch contact met onze huisartsenpraktijk.

Om de uitslag van uw recente (lab-) onderzoek te bekijken dient u in te loggen in het patiëntenportaal. U hebt hier DigiD voor nodig. Klik op de knop hieronder om in te loggen.

Uitslagen onderzoek

Via Mijn Medisch Dossier is het mogelijk om inzage in uw medisch dossier te verkrijgen. Het is mogelijk om inzicht te verkrijgen in onderstaande punten:

– Laboratoriumuitslagen 
– Lichamelijk onderzoek 
– Toegangslogboek 
– Verslaglegging
– Overgevoeligheden en bijzonderheden
– Mijn documenten 
– Actueel medicatieoverzicht

Login in het portaal van uw Huisarts

Weet u dat u veel medische zaken tegenwoordig online kunt regelen waar en wanneer u maar wilt? Dit bespaart u een telefonisch contact met onze huisartsenpraktijk.  

Om uw een e-consult (een belangrijk minder dringend bericht) te versturen aan uw huisarts dient u in te loggen in het patiëntenportaal. U hebt hier DigiD voor nodig. Klik op de knop hieronder om in te loggen.

E-Consult

Bij minder dringende klachten kunt ons een e-Consult sturen. Onze praktijk beantwoord uw vraag dan meestal binnen 48h. Omdat u niet belt scheelt dit ons inkomende telefoontjes en helpt dit ons om drukte te spreiden.

Toch liever telefonisch? Bel voor een afspraak

Login in het portaal van uw Huisarts

Weet u dat u veel medische zaken tegenwoordig online kunt regelen waar en wanneer u maar wilt? Dit bespaart u een telefonisch contact met onze huisartsenpraktijk. 

Om uw actuele medicatie te bekijken en te herhalen dient u in te loggen in het patiëntenportaal. U hebt hier DigiD voor nodig. Klik op de knop hieronder om in te loggen.

Herhaalmedicatie

U kunt via deze website uw eigen chronisch actieve medicatie herhalen. Als u langere tijd één of meerdere medicijnen gebruikt, heeft de apotheek speciaal voor u een gratis service: zij zorgen ervoor dat uw medicijnen op een vooraf afgesproken tijdstip klaar staan. U hoeft dan bijna nooit meer een herhaalrecept bij uw huisarts aan te vragen.

Login in het portaal van uw Huisarts

Weet u dat u veel medische zaken tegenwoordig online kunt regelen waar en wanneer u maar wilt? Dit bespaart u een telefonisch contact met onze huisartsenpraktijk. Zo kunt u uitslagen inzien, herhaalrecepten aanvragen of een vraag stellen aan uw huisarts. U kunt dit regelen op twee manieren: via de ‘patiëntenomgeving’ op onze website of met de ‘Mijn Huisarts Online’ app.

Dossier inzage

Uw huisarts zet alle informatie over uw gezondheid in de computer. Dat heet een medisch dossier. De huisarts zet er bijvoorbeeld in welke ziektes u heeft, welke onderzoeken en behandelingen u heeft gehad en welke medicijnen u gebruikt. Zo staan uw medische gegevens allemaal bij elkaar.

Gegevensuitwisseling

Hoe werkt het Landelijk Schakelpunt?

Je (huis)arts en je apotheken kunnen hun computer aansluiten op het Landelijk Schakelpunt (LSP). Via het LSP kunnen ze jouw belangrijkste medische gegevens delen. Een andere zorgverlener kan die medische gegevens bekijken.
In onderstaande video wordt kort uitgelegd hoe het LSP werkt als je op de huisartsenpost komt.

Herhaalrecept Bestellen

1
Uw gegevens
2
Gegevens Apotheek
3
Medicijnen
4
Last Page
Laten Bezorgen? *
Medicijnen
Ga naar de inhoud