3752 HR Bunschoten
Gebruik het patiëntenportaal
Onze zorgverleners staan dagelijks voor u klaar. De huisarts wordt ondersteund door verschillende functies.
De Groepspraktijk bestaat uit twee losse praktijken namelijk:
SU
HVW
De assistente staat u als eerste te woord wanneer u met de praktijk belt. Ze maakt afspraken voor het spreekuur, de huisbezoeken en het telefonische spreekuur. Om de urgentie van uw vraag en de spreekuurtijd die nodig is goed in te schatten, vraagt zij u naar de reden van de afspraak. Zij weet het antwoord op veel praktische vragen, bijvoorbeeld over verwijzingen en recepten. U kunt haar ook bellen voor uitslagen van bijvoorbeeld bloedonderzoek, foto’s die in het ziekenhuis zijn gemaakt.
De assistente draait ook haar eigen spreekuur:
Om de kwaliteit van de zorg te verbeteren werken huisartsen met zogenaamde praktijkondersteuners. Praktijkondersteuners zijn er op meerdere gebieden. Zij hebben een HBO opleiding achter de rug en maken het de huisartsen mogelijk om de standaarden van de NHG (Nederlands Huisartsen Genootschap) beter uit te kunnen voeren.
De praktijkondersteuners Marieke, Francijn en Mariska hebben een breed takenpakket. Zij zijn verantwoordelijk voor de zorg rondom de chronisch zieken. In deze categorie vallen patiënten met:
Het doel van deze spreekuren is om te monitoren hoe het met de patiënten gaat. Daarnaast gaat de praktijkondersteuner in gesprek over het zo goed mogelijk omgaan met de ziekte en wordt gekeken of de huidige medicatie voldoende is. Verder geeft zij advies over een gezonde leefstijl. Een gezonde leefstijl heeft vaak tot gevolg dat er minder medicatie nodig is voor de behandeling. Wij vinden het belangrijk dat de patiënt zelf de regie houdt over zijn of haar leven, daarom zal de praktijkondersteuner altijd kijken hoe de behandeling zo goed mogelijk kan aansluiten bij de wensen en de behoeften van de patiënt.
Naast het begeleiden van chronisch zieken, besteedt de praktijkondersteuner ook aandacht aan de ouderen in onze wijk. Het aantal ouderen dat thuis blijft wonen neemt toe en daarmee neemt ook de zorgvraag rondom deze groep patiënten toe. De praktijkondersteuner werkt hierbij samen met de huisarts en de wijkverpleegkundige.
Tot slot begeleidt de praktijkondersteuner ook patiënten die willen stoppen met roken. Voor veel mensen is dit een moeilijke stap en lukt het niet altijd alleen. De praktijkondersteuner kan helpen bij het opstellen van een stop-plan en kijkt of eventuele hulpmiddelen (zoals een afbouwschema, nicotinevervangende middelen of medicatie) extra ondersteuning kunnen bieden. Verder verrichten ze ook onderzoeken zoals longfunctietesten, vaatonderzoek en geheugentesten.
Heeft u een vraag voor de praktijkondersteuner? Neem dan gerust contact op!
Onder de chronische zorg valt: (klik op de link voor meer informatie)
De praktijkondersteuner ggz (poh ggz), Erik en Esther ondersteunen de huisartsen bij klachten die betrekking hebben op de geestelijke gezondheid van patiënten. Met een poh ggz in de praktijk is er de mogelijkheid om snel en laagdrempelig aan de slag te gaan met psychische en psychosociale klachten, zoals somberheid, overspannen zijn, rouwverwerking, levensfaseproblemen, piekeren en relatieproblemen.
Bij klachten of het ervaren van problemen kan de huisarts u naar de poh ggz verwijzen. In een intakegesprek brengt de poh-ggz met u uw klachten en vragen in kaart. Samen kijkt u hoe u het beste verder geholpen kunt worden. Dit kan zijn door een aantal vervolggesprekken bij de poh ggz. Het is ook mogelijk dat er een advies wordt gegeven voor doorverwijzing voor verdere behandeling of begeleiding bij bijvoorbeeld een psycholoog, wijkteam of psychotherapie.
De poh ggz kan helpen door:
Wat doet de praktijkondersteuner geestelijke gezondheid (POH-GGZ)?
Bij klachten kijken we niet alleen naar de lichamelijke kant maar betrekken we ook de psychische en sociale kant. Uw huisarts kan u daarvoor verwijzen naar onze POH-GGZ. Deze kijkt met u naar de gevolgen van uw klachten op uw leven.
In het eerste gesprek inventariseren we de klachten en hoe dit zo gekomen is. We kijken welke gevolgen dit heeft voor uw dagelijks functioneren.
In het tweede gesprek kijken we wat u zelf graag anders zou willen zien. Uw vraag is het uitgangspunt van de begeleiding. We kijken samen wat het beste bij u past. Dit kunnen gesprekken zijn, een online module, een zelfhulpboek, of een combinatie.
Naast de begeleiding van de POH-GGZ kan het soms verstandig zijn om ook het wijkteam in te schakelen als er ook sociale problemen zijn. Daarnaast blijkt soms dat de aanpak van uw vraag meer tijd en/of expertise vraagt. De POH-GGZ kan dan samenwerken met de GGZ of u doorverwijzen. Zij kent de andere zorgverleners en hun expertise goed. Daardoor kan zij gericht verwijzen naar iemand die bij u en uw vraag past. De gesprekken met de POH-GGZ zijn vertrouwelijk en vallen onder het beroepsgeheim.
Wilt u zelf al iets lezen over psychische klachten of wat u zelf eraan kunt doen kijkt u dan op
Ik heb lichte psychische klachten. Hoe ga ik me beter voelen? | Thuisarts.nl
Er is een groot te kort aan zorgmedewerkers. Wij vinden het daarom extra belangrijk om nieuwe collega’s in de zorg op te leiden en warm te maken voor het prachtige en waardevolle vak.
Doktersassistente
Groepspraktijk Bachlaan is een erkend leerbedrijf en biedt stageplekken voor de opleiding doktersassistent. Er zijn daarom regelmatig stagiaires in de praktijk werkzaam die deze MBO opleiding volgen. doel van de stage is het ontwikkelen van kennis, vaardigheden en eigenschappen die nodig zijn voor het uitoefenen van dit beroep. Ze krijgen de gelegenheid om veel zelf te doen en worden daarin begeleid door de ervaren assistentes. De stageduur varieert van enkele weken tot twee jaar.
Huisarts in opleiding
Groepspraktijk Bachlaan is ook een opleidingspraktijk voor huisartsen die worden opgeleid aan de Universiteit.
De huisarts in opleiding is een afgestuurde arts, in staat om zelfstandig te werken en staat onder supervisie van de huisarts alhier.
Dagelijks hebben de huisarts in opleiding en uw huisarts overleg met elkaar.
Zowel de opleider als de arts heeft terugkomdagen op het instituut.
De huisarts in opleiding brengt doorgaans een jaar door in onze praktijk. De totale opleidingsduur is 3 jaar.
Co-assistent
De Co-assistent loopt na het behalen van hun doctoraal examen stage om kennis te maken met de diverse vakgebieden. Groepspraktijk Bachlaan biedt ook hiervoor gelegenheid. De Co-assistent werkt onder supervisie van de begeleidende huisarts. De stage duurt 6-12 weken.
Ieder die in opleiding is bij de praktijk krijgt goede begeleiding, mocht u het vervelend vinden om gezien te worden door een van hen, dan geef dit gerust aan.
Hieronder vindt u meer informatie over verschillende formulieren behandeling en metingen.
(VOLGT BINNENKORT)
U hebt met uw huisarts of praktijkondersteuner afgesproken om zelf thuis uw bloeddruk te gaan meten. Waarom is dat?
Het meten van uw bloeddruk is belangrijk om uw gezondheid in de gaten te houden en te bepalen welke medicijnen u nodig heeft. Thuis uw bloeddruk meten is het meest betrouwbaar, omdat u dan het meest ontspannen bent. De bloeddruk thuis is vaak lager dan bij uw huisarts. Bij sommige mensen zelfs (heel) veel lager. Met uw thuismetingen kan de huisarts daarom beter inschatten wat uw echte bloeddruk is. Als u thuis uw bloeddruk al meet, dan hoeft dit niet meer op de huisartsenpraktijk te gebeuren. Zo heeft uw huisarts of praktijkondersteuner tijdens de afspraak meer tijd voor uw vragen.
Hieronder vindt u meer informatie over dit onderwerp:
Weet u dat u veel medische zaken tegenwoordig online kunt regelen waar en wanneer u maar wilt? Dit bespaart u een telefonisch contact met onze huisartsenpraktijk.
Om online een afspraak te maken dient u in te loggen in het patiëntenportaal. U hebt hier DigiD voor nodig. Klik op de knop hieronder om in te loggen.
Wij zijn open voor nieuwe inschrijvingen. Vul het formulier volledig in. U ontvangt binnen 72 uur een bevestiging van onze praktijk per mail.
Heeft u nog verdere vragen? Dan kunt u een telefonische terugbelafspraak maken.
Neem hiervoor contact op met onze doktersassistente.
Weet u dat u veel medische zaken tegenwoordig online kunt regelen waar en wanneer u maar wilt? Dit bespaart u een telefonisch contact met onze huisartsenpraktijk.
Om de uitslag van uw recente (lab-) onderzoek te bekijken dient u in te loggen in het patiëntenportaal. U hebt hier DigiD voor nodig. Klik op de knop hieronder om in te loggen.
Via Mijn Medisch Dossier is het mogelijk om inzage in uw medisch dossier te verkrijgen. Het is mogelijk om inzicht te verkrijgen in onderstaande punten:
– Laboratoriumuitslagen
– Lichamelijk onderzoek
– Toegangslogboek
– Verslaglegging
– Overgevoeligheden en bijzonderheden
– Mijn documenten
– Actueel medicatieoverzicht
Weet u dat u veel medische zaken tegenwoordig online kunt regelen waar en wanneer u maar wilt? Dit bespaart u een telefonisch contact met onze huisartsenpraktijk.
Om uw een e-consult (een belangrijk minder dringend bericht) te versturen aan uw huisarts dient u in te loggen in het patiëntenportaal. U hebt hier DigiD voor nodig. Klik op de knop hieronder om in te loggen.
Bij minder dringende klachten kunt ons een e-Consult sturen. Onze praktijk beantwoord uw vraag dan meestal binnen 48h. Omdat u niet belt scheelt dit ons inkomende telefoontjes en helpt dit ons om drukte te spreiden.
Weet u dat u veel medische zaken tegenwoordig online kunt regelen waar en wanneer u maar wilt? Dit bespaart u een telefonisch contact met onze huisartsenpraktijk.
Om uw actuele medicatie te bekijken en te herhalen dient u in te loggen in het patiëntenportaal. U hebt hier DigiD voor nodig. Klik op de knop hieronder om in te loggen.
U kunt via deze website uw eigen chronisch actieve medicatie herhalen. Als u langere tijd één of meerdere medicijnen gebruikt, heeft de apotheek speciaal voor u een gratis service: zij zorgen ervoor dat uw medicijnen op een vooraf afgesproken tijdstip klaar staan. U hoeft dan bijna nooit meer een herhaalrecept bij uw huisarts aan te vragen.
Weet u dat u veel medische zaken tegenwoordig online kunt regelen waar en wanneer u maar wilt? Dit bespaart u een telefonisch contact met onze huisartsenpraktijk. Zo kunt u uitslagen inzien, herhaalrecepten aanvragen of een vraag stellen aan uw huisarts. U kunt dit regelen op twee manieren: via de ‘patiëntenomgeving’ op onze website of met de ‘Mijn Huisarts Online’ app.
Uw huisarts zet alle informatie over uw gezondheid in de computer. Dat heet een medisch dossier. De huisarts zet er bijvoorbeeld in welke ziektes u heeft, welke onderzoeken en behandelingen u heeft gehad en welke medicijnen u gebruikt. Zo staan uw medische gegevens allemaal bij elkaar.
Je (huis)arts en je apotheken kunnen hun computer aansluiten op het Landelijk Schakelpunt (LSP). Via het LSP kunnen ze jouw belangrijkste medische gegevens delen. Een andere zorgverlener kan die medische gegevens bekijken.
In onderstaande video wordt kort uitgelegd hoe het LSP werkt als je op de huisartsenpost komt.